Text som konst – Ett samtal om upplevelser av samskrivning på Vasa Torg

september 17 @ 15:00-17:00

Text som konst är en hybridgenre som placerar sig mellan ord och bild. Under fem dagar i september 2020 gestaltar fem skribenter inbjudna av Stiftelsen Pro Artibus residenskonstnär Lena Séraphin tillsammans Salutorget i Vasa med ord. Ett samtal om konstformen och om gruppens upplevelser av samskrivningen kommer att hållas i kaféet på Österbottens museum torsdag 17.9 kl. 15–17.
Arbetsgruppen diskuterar under samtalet de erfarenheter, observationer och upplevelser som de samlat på sig under processen av att kollektivt visualisera Vasa torg med ord samt läser utdrag ur texterna. Tillfället är gratis. Samtalet går på svenska, finska och engelska enligt skribenternas modersmål. Österbottens museums kafé betjänar.
Läs mera om evenemanget och projektet här:

september 17

Österbottens museum