XS-konstnärerna

XS-konstnärerna

Kuntsis Xs-konstnärer (”extra small”) är en konstklubb riktad till 7-12-åringar. Till programmet hör förutom workshopar och målning också konstnärsbesök. Xs-konstnärerna möts i Studion, som erbjuder ostörda utrymmen att arbeta i under handledning i Kuntsis museum för modern konst. Konstklubben började sin verksamhet i september 2007.

Anmälningar för läsåret 2018-2019 har tagit slut, fråga om lediga platser jenni.niemi@vaasa.fi. 

PROGRAM 2018-2019

lö 1.9.                  Vi bekantar oss med utställningen Grey Area på Kuntsi och gör magneter.

lö 6.10.                Akvarellmålning

lö 10.11.             Vi bekantar oss med Glitch Art, den nya utställnignen på Kuntsi, och arbetar i Studion vidare på utställningens tema.

lö 1.12.               Besök på Tikanojs konsthem

lö 12.1.               Vintrig miljökonst

Vi arbetar på gården om vädret tillåter, annars gör vi verk för miljön inomhus.

lö 2.2.                  Vi bekantar oss med den nya utställningen och Lars Swanljungs samling med nutidskonst. Vi använder olika tekniker från nutidskonsten till egna konstverk.

lö 9.3.                   Tredimensionalitet och skulpturer

lö 6.4.                 Teckning med torrpastell

lö 4.5.                  Tygtryck på naturmaterial

Information för deltagarna och föräldrarna

Vem kan anmäla sig?

Till Xs-konstnärerna kan 7-12-åriga barn och unga som är intresserade av att skapa konst anmäla sig. Klubben har förhandsanmälning och i gruppen ryms 12 deltagare. Gruppen är tvåspråkig.

Vad kostar klubben?

Medlem i konstklubben blir man när man betalat en läsårsavgift på 60 € (höst/vår), som förutom handledningen också inkluderar allt undervisningsmaterial.

 Vad gör man i klubben?

I klubben har barnen en möjlighet att bekanta sig med museet, utställningarna och med sina egna konstnärliga färdigheter. I klubben ordnas workshopar och guidade rundturer, man bekantar sig med olika tekniker eller konsthistoriska motiv och man får också själv skapa självporträtt, porträtt, stilleben, landskapsbilder och abstrakta motiv.

Hur många gånger träffas Xs-konstnärerna?

Ett nytt läsår börjar i september och fortsätter ända till maj. Xs-konstnärerna samlas en gång per månad under den första veckans lördag kl. 12-13.30. Under läsåret ordnas nio träffar.

Vem leder klubben?

Konstklubben leds av museipedagogen Jenni Niemi. Fråga mera om programmet eller om klubbens verksamhet: jenni.niemi(a)vaasa.fi eller tfn 040 184 9250